Waar is corona begonnen?

Hey lieve schatjes, hier een interessante studie naar het ontstaan van het nieuwe coronavirus.
Amerikaanse onderzoekers willen weten of het nieuwe coronavirus is ontstaan door natuurlijke evolutie of gemaakt is door de mens. Daarom bestuurden ze genetisch materiaal om de oorsprong ervan na te gaan.
In het tijdschrift Nature Medicine vescheen de studie en kwamen ze tot de conclusie dat het virus niet kunstmatig werd aangemaakt in een laboratorium. Door middel van genetisch materiaal met elkaar te gaan vergelijken dat het nieuwe coronavirus een natuurlijk evolutie van deze familie is en onmogelijk in een lab gemaakt is. Het virus moet bij een mens zijn binnengedrongen want het virus gaat van mens op mens over.
Het genetisch materiaal dat onderzoekers vonden bij de mens lijkt het meest op dat van vleermuizen en bij schubdieren. Door nauw contact kan dit overgedragen worden van dier op mens. 
Tot de volgende en blijf in uw kot!
Gebruikte bibliografie:Patrick, M. (23/03/20) Ontsnapte het nieuwe coronavirus uit een chinees laboratorium, gezondheidswetenschap.be. Geraadpleegd via https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/ontsnapte-het-nieuwe-coronavirus-uit-een-chinees-laboratorium




Reacties

Populaire posts